CO2 Koolzuur Gasalarm, wat wel en niet te doen

Koolzuurgas alarm is NOOIT een loos alarm
koolzuur gas CO2 is zelfs in geringe hoeveelheden gevaarlijk en kan dodelijk zijn.

Lekkend koolzuur gas in de kelder gaat als een wolk op de vloer drijven. Iedereen heeft ooit wel eens op toneel of in de disco (bestaat niet meer) rook boven de vloer zien zweven. Loop je door de kelder dan wervel je het koolzuurgas omhoog en adem je alleen nog maar koolzuurgas in en val je flauw op de grond met als gevolg dat je nog meer koolzuurgas inademt.

Een koelcel is nog veel gevaarlijker omdat het ontsnapte koolzuur gas door de ventilatoren van de koelcel gemengd wordt met de lucht. Je stapt naar binnen en uit een goede gewoonte trek je de deur achter je dicht en dan sta je alleen maar koolzuur in te ademen…….

NIET DOEN: de beveiligde ruimte kelder/koelcel betreden

Koolzuurgas alarm is nooit een loos alarm, speel niet voor held(in) ga dus de kelder/koelcel NIET in als het alarm afgaat. Het is zeker GEEN oproep om “even” in de kelder/koelcel te gaan kijken wat er loos is.

Trek NOOIT de stekker er uit hoe irritant en vervelend het alarm ook is, een collega na jou weet van niets, wordt ook NIET gewaarschuwd en loopt zo onbeschermd de levensgevaarlijke kelder/koelcel in…….

WEL DOEN: ventileren

Daarbij mag je NIET even door de kelder om het bierluik te openen. Je mag het bierluik wel openen als je dat van buitenaf kan ontgrendelen/openen.

Anders gewoon de deur open zetten en wachten tot de koolzuur is verdampt en het alarm kan worden gestopt met de blauwe knop. Dit kan tot 24 uur duren.

Koolzuur gas alarm in de koelcel is te bestrijden door de deur open te zetten en de koeling uit doen. De koeling moet uit omdat de warme buitenlucht en de koude koelcellucht slecht mengen en er dan eigenlijk geen verversing van betekenis is. Door de koeling te stoppen en de deur wijd te openen zakt de koude lucht er uit en wordt er frisse lucht in getrokken.

Als het alarm met de blauwe knop uit te zetten is: kan je op zoek naar de lekkage.

Meestal is de boosdoener de laatste handeling die je hebt gedaan voordat het alarm afging. Koolzuurfles gewisseld en het ringetje is kapot of er uit gevallen. Ook het vaten verwisselen kan een alarm geven als het wisselen een beetje onhandig gebeurd. Het koolzuur slangetje op de vatkoppeling kan ook afbreken of beschadigd raken door veelvuldig vaten wisselen.

Kan je niks vinden dan is de enige oplossing het lek zoeken met een kwastje en een bakje met water en een scheutje afwasmiddel. Daarbij systematisch de weg van het koolzuurgas volgen. Gaat bij het lek zoeken het alarm weer af, is het onmiddellijk wegwezen.

CO2 koolzuur gas alarm detector koopt u voordelig in onze webshop klik hier