Biertap laten reinigen, kuisen of spoelen?

Biertap laten reinigen, bierleidingen kuisen of spoelen, beter gezegd uw bier tap wacht op de tap-bierwacht of horecaservice. Biertap reiniging is noodzakelijk omdat er in verloop van tijd in de bierleidingen een afzetting wordt gevormd, een zo genaamde biofilm. Deze biofilm wordt opgebouwd uit overleden (ook de goede) bacteriën, smaakstoffen, zetmeel, gisten en hophars en is zeer lastig te verwijderen. Vandaar dat er bijna verplicht een bierleiding sponsje wordt gebruikt om deze biofilm te verwijderen of in ieder geval kapot te maken zodat het reiniging en desinfectiemiddel zijn werk kan doen.

Hoe vaak moet de bierleiding gereinigd worden

Bierleidingen worden standaard eenmaal per vier weken, lees 13 keer per jaar, maar dat is nog al ruim bemeten, hebt u speciale of craft bieren op de tap wacht dan zeker geen vier weken. Het is beter om de bierleiding na elk leeg vat te reinigen of op zijn minst even uit te spoelen met water. Dat laatste is echt een noodgreep, om het u te verduidelijken: vergelijk het met ramen zemen, door even met water te gooien kunt u wel weer naar buiten kijken maar met water, spons en zeep wordt het pas echt schoon.

Smaakt uw pils naar chocolade bier

Speciaal bier bevat veel smaakstoffen, gisten en suikers en laat dit ook achter in de bierleidingen. Spoelt u tussendoor alleen met water of zet u zo een ander vat erachteraan dan heeft uw nieuw aangesloten bier vrijwel zeker last smaakoverdracht van het vorige bier. Om nog maar te zwijgen over de bacteriën (ook de goede) die zich vrolijk verder vermenigvuldigen en afsterven wat uiteindelijk een smerige smaak en nare lucht aan uw bier kan geven. Overigens laten bacteriën zich niet met water en een sponsje wegspoelen, het lijkt schoon maar is het absoluut niet.

Bierleidingen professioneel zelf reinigen met TappyClean

Bierleidingen reinigen of spoelen als zelf service is absoluut moeiteloos, zeer hygiënisch en is goedkoper als parkeren. Met TappyClean reinigen is alleen aansluiten en knopje drukken. Net als de vaatwasser thuis regelt TappyClean geheel automatisch het voorspoelen – reinigen - uitspoelen van de bierleiding. Dus heeft u speciaalbieren op de tap wacht dan niet langer en doe uzelf en uw klanten een plezier met de aanschaf van een TappyClean.

TappyClean is gemaakt om heel eenvoudig één bierleiding tussendoor te reinigen. Zelfs als u gewoon open bent.....

Lang moet u niet op uw schone tap wachten, binnen een kwartiertje is alles schoon.

Een schone tap, wacht even wat mag dat wel niet kosten? Geen zorgen, met TappyClean goedkoper als parkeren gemiddeld € 0.39 per leiding per keer

Tap of bierwacht, horeca tap service of een leiding kuiser allemaal mooi maar kost elke keer geld en weggespoeld bier. Voor datzelfde bedrag koopt u gewoon een TappyClean. We maken ze meer als 20 jaar geheel in eigen beheer met veel tevreden klanten voornamelijk craft bier cafés met 2, 20 of zelfs veel meer bierleidingen maar ook verenigingen, cruiseschepen en verhuurbedrijven hebben het gemak van zelf voordelig bierleidingen kunnen reinigen omarmd.

TappyClean U hebt er geen idee van?

Men gelooft eerder een oog dan twee oren. Wij tonen u graag bij u in het bedrijf wat TappyClean is en kan en hoe u daarmee geld kunt verdienen. Geheel kosteloos en absoluut onverplicht demonstreren wij u rustig en uitgebreid zonder enige koop verplichting. Wij hebben echt geen tijd om u naderhand te spammen via email of bij een onverhoopte afwijzing nog een keer lastig te vallen.

Bel ons gerust op en laat u volledig informeren over hoe u op een moderne manier bierleidingen zelf eenvoudig kunt reinigen.